Medijateka Francuskog instituta i digitalna platforma Culturethèque

U medijateci Francuskog instituta Crne Gore ćete naći naslove savremenih francuskih pisaca, kao i klasika francuske književnosti, časopise i filmove. Ukoliko želite da pozajmite knjigu ili časopis, pozivamo vas da postanete član medijateke Francuskog instituta. Upis se vrši u našim prostorijama, a članska karta vam omogućava pristup i digitalnoj medijateci Culturethèque.

Culturethèque je platforma na kojoj se nalaze stotine hiljada naslova, dostupnih sa vašeg telefona ili računara. Otkrit ćete mnogo romana, časopisa, novina i stripova, bogat muzički repertoar, podkastove, kao i obrazovne sadržaje za poboljšanje vašeg francuskog! Prilagođena je stranim govornicima. Djela se klasifikuju prema vašem nivou, od A1 do C2.

Godišnja pretplata za medijateku iznosi 5€, a registracija uključuje i pristup platformi Culturethèque.

Za polaznike Francuskog instituta Crne Gore, kao i za nastavnike francuskog jezika i članove Udruženja profesora francuskog jezika Crne Gore, pristup medijateci i Culturethèque je besplatan.

Kako pristupiti Culturethèque?

Ako ste polaznik, nastavnik ili član medijateke Francuskog instituta Crne Gore, možete se besplatno registrovati online. Da biste to uradili, kliknite na link ispod, popunite formular za registraciju, a u dijelu Alliance française/Institut français upišite « Montenegro ». Nakon toga će vam biti omogućen pristup na period od godinu dana.

Culturethèque – Prijava