Dani frankofonije, koji predstavljaju važan događaj u crnogorskom kulturnom životu, prilika su da se kroz prigodne događaje upoznaju frankofone kulture i proslavi francuski jezik.

Izdanje frankofonije za 2018. godinu je u znaku decentralizacije kako bi raznovrsne događaje mogla da isprati publika širom Crne Gore, a ne samo u glavnom gradu.

Stoga će ovogodišnji Dani frankofonije biti otvoreni 20. marta u Nikšiću kreolskim džez koncertom u izvođenju talentovane Veronik Erman Samben (Véronique Hermann Sambin).

Tokom marta moći ćete da prisustvujete različitim muzičkim, književnim i filmskim ostvarenjima širom zemlje, od Kotora do Berana, koje karakteriše snažna angažovanost osnovaca, srednjoškolaca i studenata. Frankofoni učenici i studenti će, takođe, moći da učestvuju u raznim takmičenjima i da osvoje nagrade.

Drugi značajan događaj je konferencija francuskog politikologa Bertrana Badija (Bertrand Badie), 22. marta na Fakultetu političkih nauka u Podgorici, koji je ujedno i novi partner frankofonije.

Još jednom, akcenat je na raznolikosti i bogatstvu programa koji se realizuje zahvaljujući posvećenosti i entuzijazmu naših partnera.

U znaku zadovoljstva kako za učesnike, tako i za publiku, frankofonija podrazumjeva druženje, dijeljenje i opuštanje.

To je snažno i nezaboravno iskustvo koje možete podijeliti sa porodicom i prijateljma. Stoga, ne zaboravite da u svoje podsjetnike već sada upišete događaje kako biste bili sigurni da ništa nećete propustiti u sezoni frankofonije 2018.