21. jun

KIC, Jazz Art i Francuski institut

20:00 – KIC, velika sala

Gitarski trio Erika Lenjinija – Eric Legnini Guitar Trio – je novi projekat slavnog francuskog pijaniste, koji će doći u Podgoricu povodom proslave Praznika muzike – Fête de la Musique. On će svirati svoju sasvim novu i svježu muziku pisanu za tri instrumenta: klavir, gitaru i kontrabas, trio koji umnožava melodijske mogućnosti! Gitarista Hugo Lippi, svira sa mnogim muzičarima (Sophie Alour, Stéphane Belmondo, Sylvain Luc, Pierrick Pedron, Emmanuel Bex, David Lynch, za njegov film “Inland Emire”, i dr.), i pjevačicama ((Sarah Lazarus, Sarah McKenzie); njegova otvorenost daje mu šansu da svira u skoro svakom muzičkom kontekstu, i da najčešće ostvari svoj originalni muzički stil. Slavni kontrabasista Toma Bramri (Thomas Bramerie), jedan od najboljih na džez sceni u poslednjih trideset godina, dao je ritam i dušu muzici skoro svakom triju, kvartetu i drugim džez kvintetima. On ima ogromno izvođačko iskustvo, svirao je sa slavnim pejvačima (između ostalih Dee Dee Bridgwater i Milton Nascimento), ali ga generacija muzičara prepoznaje i kao čvrstu osnovu za kreiranje punog i suptilnog zvuka.

Pijansta Eric Legnini ima bogato iskustvo kao vođa bendova, pratilac, bilo da se radi o repertoaru džez standarda ili o sadržajima koji naginju pop žanru, ali uvijek zadržava očiglednu vezu sa melodijom; pjesma je Lenjinijev “lajtmotiv”, ona je, na neki način, u njegovoj krvi.

Želimo da zahvalimo svima koji su podržali ovaj specijalni događaj povodom specijalne prilike: Francuski institut, KIC “Budo Tomović” i Societe Generale Montenegro. Dođite da se susretnete sa francuskim muzičarima i čujete njihovu muziku. Pridružite nam se u proslavi Praznika muzike!

Više o Eriku Lenjiniju i njegovim kolegama u triju možete naći na sajtovima u nastavku, dolje:
http://www.ericlegnini.com/en/
http://www.karavane.pro/…/upl…/Hugo-Lippi-Guitare-Bio-Fr.pdf
https://www.thomasbramerie.com/