21. jun

KIC, Jazz Art i Francuski institut

20:00 – KIC, velika sala

Na Praznik muzike vodeći francuski džez pijanista i kompozitor Baptist Trotinjon, predstavlja svoj novi album “Chimichurri” u duetu sa argentinskim perkusionistom Mininom Garajom.

Iz prijateljstva koje je ujedinilo argentiskog i francuskog muzičara rođen je znalački spoj afro i latino-američke tradicije.

Ako postoji muzičar kome se dopada da ambiciozno gradi svoju karijeru, to je Baptist Trotinjon, prvoklasni džez muzičar, koji je takođe nedavno objavio koncert za klavir “Different Spaces”: tu se prepušta avanturi klasičnog komponovanja izbjegavajući zamku krosovera.

Pijanista – improvizator se prije pet godina udružio sa argentinskim perkusionistom Mininom Garajom, pariškim doseljenikom. Duo je objavio prvi album “Chimichurri” koji energično ostvaruje susret afro-američke tradicije i Latinske Amerike, sa neophodnim začinima i svim oduševljenjem koje čini muzičko prijateljstvo. — Michel Contat

 “Muzika sa albuma “Chimichurri” je putovanje između sjevera i juga, između zvuka drveta i kože, između sjetne nostalgije i lude pomame, u zavisnosti od melodija koje smo sa puno ljubavi birali zajedno. Ovaj album ima nešto sirovo, bez zaobilaženja i trikova, jednostavno smo pokušali da ga učinimo prijatnim, u neprekidnom pokretu, nikada krutim, i naravno sa minimumom začina!”  – Baptiste Trotignon